Aktuelle saker

Kjellerstua flytter ut Nå starter planarbeidet for utfylling av Holmen. Innflytting i Gunnar Warebergs gate Oppstart for kunstnerkvartalet på Nytorget Nyhetsarkiv

Kjellerstua flytter ut

Publisert 26.11.24

Jåttåvågen er som kjent et gammelt industriområde og består derfor i all hovedsak av grå flater, men vi jobber nå med planer for hvordan vi skal gjøre området mellom bolig- og næringsarealene frodige og grønne.

Her skal vi anlegge mye natur, områder for opphold og lek og det skal legges til rette for bading, med ny badestrand inne i bukten nord for Skråtårnet, og vi er nå godt i gang med å se på utformingen av hovedgrøntdraget som skal gå igjennom området.

Grete Kvinnesland prøvesitter et betongelement som kanskje kan bli en god benk

Hovedgrøntdraget

Hovedgrøntdraget skal strekke seg fra jernbanen gjennom bebyggelsen på Hinna Park 2.0 og ned til sjøen. Byggearbeidene med hovedgrøntdraget starter ikke før høsten 2026 på grunn av andre pågående prosjekter i området.

Vi har tidligere gjennomført medvirkningsprosess mot beboere i området, blant annet mot elever på skolene i området, og et av de viktigste innspillene som kom ut av denne prosessen var ungdommens behov for møteplasser og opphold under tak, som vi i prosjektet har gitt navnet «kjellerstua flytter ut».

Ombruk fra byggeplassene

Som en del av prosessen med utformingen av kjellerstuene ble vi invitert av Veidekke til Veidekk Prefab sine produksjonslokaler på Klepp for å se om det kunne være mulig å gjenbruke noe restmateriale fra byggeplassene i og i tilknytning til Jåttåvågen.

Der ble vi tatt godt imot og fikk se et utvalg av alt det de produserer, inkludert prøver av produkter med ulik fasong og overflater. Noe var også merket «vrak», det vil si materialer som absolutt kan komme til nytte som byggemateriale i en «stue» i Jåttåvågen.

Fremover vil vi fortsette å jakte gode restmaterialer fra byggeplassene som kan brukes i utformingen av kjellerstuene eller andre deler av uteområdene.

Nå starter planarbeidet for utfylling av Holmen.

Publisert 22.10.24

I forbindelse med utbyggingen av Rogfast, blir det frigjort masser som kan plasseres på Holmen. Stavanger Utvikling KF ønsker å komme i posisjon til å motta disse massene i 2028/2029, og ønsker derfor å utarbeide en detaljregulering som legger til rette for dette. Massene er planlagt fylt ut med lekter til sjøs.

I kommunedelplan for Stavanger sentrum er det vedtatt utfylling på Holmen i Østre havn. I strategisk planprogram for Holmen og Østre havn er det spesifisert at det skal legges til grunn en prosess med en todelt detaljregulering der første reguleringsplan gjelder utfyllingsarealene, og hvor det senere skal utarbeides en påfølgende reguleringsplan for overflaten og ny bebyggelse.

Foreliggende plan skal bare legge til rette for den vedtatte utfyllingen og er sammen med nødvendige utfyllingssøknader planlagt å foregå i perioden 2024-2027. Selve utfyllingsprosessen vil foregå i 2028-2029. Drøftinger knyttet til byutviklingen på overflaten (arealbruk, høyder etc) vil løses i en egen reguleringsprosess med oppstart anslagvis i ca. 2030. Den påfølgende planen for overflaten vil utarbeides med utredningstema som angitt i strategisk planprogram, herunder blant annet plan- og designkonkurranse og ulike medvirkningsprosesser.

Oversiktskart som viser omtrentlig avgrensning av fyllingen innenfor plangrensen

Når det gjelder planavgrensningen er det i utgangspunktet kun behov for å ta med et område til utfyllingen med nødvendig fyllingsfot og motfyllinger, riving av eksisterende kaier, og tilrettelegging av evt. nødvendige fremtidige kaier. Erfaringsmessig kan det i planarbeidet dukke opp behov for justeringer og tilpasninger. Derfor er planavgrensningen lagt noe lenger ut i sjø enn det tiltenkte tiltaket. På dagens landareal (foruten Skansekaien, Ryfylkekaien og Haalandspiren) er det i utgangspunktet ikke planlagt å gjøre tiltak, men planavgrensningen er lagt noe lenger inn på land for å ta høyde for evt. mindre tiltak i forbindelse med f.eks. kaikonstruksjoner, VA-anlegg eller evt. riggområde til arbeidet. Det forventes at planavgrensningen vil snevres inn som del av planarbeidet.

Merknader og innspill som kan være relevante for planarbeidet bes sendt til Asplan Viak AS, Postboks 701 Stoa, 4808 Arendal
E-post: erlinge.saveraas@​asplanviak.no
Husk å oppgi boligadressen din, og merk sendingen med plan ID, 2866. Frist for å sende inn innspill til planarbeidet er 18.11.2024.

Mer informasjon hos Stavanger kommune

Planinitiativ Holmen (last ned pdf)

Innflytting i Gunnar Warebergs gate

Publisert: 12.09.2024

Den 11. september 2024 markerte vi innflyttingen av to flotte nye bofellesskap på Tjensvoll. Begge bofellesskapene består av syv boenheter, og begge bofellesskapene har egne personalbaser og driftes av kommunen.

Stavanger utvikling har vært byggherre for disse bofellesskapene på oppdrag fra Stavanger kommune, og vi har hatt med oss arkitekter fra Brandsberg-Dahls Arkitektkontor og Byggmester Sagen som totalentreprenør.

Bofellesskapene er bygget på en eiendom som ligger rett sør for Stavanger idrettshall, og har et samlet tomteareal på 4581,3 m2. Det totale bruksarealet for begge bofellesskapene er på 2260 m2, begge bofellesskapene består av syv boenheter og en base. Bygningene er med saltak og sedum på taket.
Bygningene består av en sokkeletasje hvor mesteparten av driftsareal ligger, og to etasjer med leiligheter og felles oppholdsarealer.

Innflyttingen ble markert sammen med beboere, ansatte og foreldre i de to bofellesskapene. Det var godt med fremmøtte fra de to bofellesskapene, og direktør for Helse og velferd i Stavanger kommune, Stina Løkke, markerte byggene for åpnet ved offisiell snorklipping.

Det ble overrakt blomster til representanter fra foreldregruppen, arkitekt, virksomhetsledere og prosjektleder, samt innflytningsgave til bofellesskapene.

Byggestarten for begge bofellesskapene gikk i august 2022 og ble markert med første spadestikk fra daværende ordfører Kari Nessa Nordtun, sammen med fremtidige beboere og foreldre, samt entreprenør og Stavanger utvikling.

I bofellesskapet Tjensvoll Hageby har syv personer med omsorgsbehov fått kjøpt sin egen leilighet hvor Stavanger kommune drifter og ivaretar omsorgsbehovet.

I bofellesskapet Gunnar Wareberg har syv personer med omsorgsbehov flyttet inn i leide leiligheter fra Stavanger kommune hvor kommunen også drifter og ivaretar omsorgsbehovet til beboerne.

Oppstart for kunstnerkvartalet på Nytorget

Publisert 10.07.2024

Snart skal vi i gang med å rehabilitere Nedre Dalgate 2, dette markerer oppstarten for etableringen av et kunstnerkvartal på Nytorget som inkluderer Jugendbygget og et planlagt nybygg øst for Jugendbygget, felt BS1 i reguleringsplanen.

Allerede er vi godt i gang med saneringen av bygget innvendig, for å klargjøre bygget til kartlegging og prosjektering av ombyggingen.

Nedre Dalgate 2 er et av trehusene på Nytorget, bygget består av to seksjoner og har også adressen Nytorget 15 i underetasjen. Underetasjen har de siste årene vært benyttet til diverse serveringsaktivitet med blant annet bakeri, mens etasjene over har vært bolig.

Byggearbeidene forventes igangsatt i februar 2025 og ferdigstilt i april 2026.
I underetasjen skal det nå etableres kunstutstillingslokaler som åpner for flerbruk mellom forskjellige brukere, og i etasjene over skal det etableres kontorlokaler, møterom og arbeidsrom for Rogaland Kunstsenter.

Flyfoto som viser Nedre Dalgate 2 og området rundt slik det fremstår i dag.

Foto: T.A.Eide

Nyhetsarkiv