Husets Hukommelse

Publisert 29.08.2023

Fra januar i år har 17 kunstnere arbeidet på Nytorget i Nedre Dalgate 2 med det temporære kunstprosjektet Husets Hukommelse. Huset på Nytorget står tomt i påvente av rehabilitering. Fredag 1.9.2023 åpner prosjektet med mottakelse på Rogaland Kunstsenter av byarkitekt Henrik Lundberg.

«Hjertet i prosjektet ligger i ideen om hvordan arkitekturen vi omgir oss med har en verdi og er reisverket for vår felles historie.»

Billedkunstner Kjerstin Barkved er initiativtager og prosjektansvarlig sammen med billedkunstnerne Evy Horpestad Tjåland, Markus Bråten og Elin Kjøsnes.

Dette tverrfaglige prosjektet gir kunstnere med lokal og regional forankring mulighet til å jobbe stedsspesifikt over lengre tid. Bærekraft og stedsensitiv forankring i historie og materialer er viktige tematiske moment i prosjektet.

«Vi synes det er veldig kjekt at dette huset kan bli brukt til noe fornuftig i påvente av den kommende rehabiliteringen, og gleder oss til å se det ferdige resultatet av kunstprosjektet»

Olav Mariero, prosjektutvikler Stavanger utvikling

Huset åpner den 1.september. Videre vil Huset være åpent for publikum torsdag til søndag gjennom hele september:
Torsdag – Fredag kl.12-18
Lørdag – Søndag kl.12-16

Deltagende kunstnere:
Elin Gabrielsen, Anita Tjemsland, Helle Mellemstrand, Kari Ann Lending Kleiveland, Helene Espedal-Selvåg, Elin Kjøsnes, Solveig Landa, Nils-Thomas Økland, Camilla Løken Hill, Yumiko Ashley, Markus Bråten, Anna Kristin Ferking, Evy Horpestad Tjåland, Kjerstin Barkved, Veslemøy Flotve, Espen Pedersen og Fredrik Sele.