Offisiell åpning av Solborg Terrasse

Publisert 30.11.2022

Solborg prosjektet består av 11 boenheter + 1 personalbasebase, og ble ferdigstilt i mars 2022, da overtok 11 unge voksne hver sin leilighet i dette bofellesskapet som er organisert som et borettslag.

Bygget er oppført i 2 etasjer + loft. I 1. etasje er det 5 boenheter, fellesområde med kjøkken for beboere og base for kommunens driftspersonell. Fellesområdet i 1. etasje og 2. etasje er åpnet opp ved å bygge en mesanin med trapp mellom etasjene. Mesaninen forbinder korridoren i 2 etasje slik at alle har lett tilgang til fellesarealene. I 2. etasje er det 6 boenheter og kontor og hvilerom for ansatte.

Leilighetene er hver ca. 58 m² med eget bad, soverom og en liten bod. Leilighetene på bakkeplan har egen terrasse, mens leilighetene i 2. etasje har en liten balkong. På loftet er det garderober for ansatte, teknisk rom og sportsbod til hver av leilighet.

Solborg Terrasse var blant de tre nominerte til Stavanger kommunes byggeskikkpris i 2022 hvor prosjektet var publikumsfavoritt, selv om det ikke nådde helt frem hos juryen.

Solborg Terrasse er det første prosjektet som realiseres gjennom det som nå er døpt til «stavangermodellen» hvor personer med utviklingshemming får mulighet til å finansiere kjøp av egen bolig i bofellesskap.

Stavanger formannskap behandlet sak om Stavangermodellen i 2020.

Offisiell åpning 28.11.2022

På mandag 28.11.2022 inviterte beboere og ansatte ved Solborg Terrasse familie og alle involverte i prosjektet til en markering og åpning av bygget. Det ble klippet snor, heist flagg og holdt taler ute, før det var musikk og dans inne i fellesstuen.

Ordfører Kari Nessa Nordtun taler til de fremmøtte på åpningen. Boligen i bakgrunnen. Foto
Offisiell åpning av Solborg Terrasse 28.11.22. Ordfører Kari Nessa Nordtun snakker til de fremmøtte.

Omtale av prosjektet:

Foreldre sette i gong å bygga privat bufellesskap for barna sine – Pårørendesenteret (parorendesenteret.no)

Innslag om åpningen: BRA NYTT Season 4 | TV BRA – Sendingen fra Solborg starter ca. 14 minutter ut i sendingen.

Hillevåg & Tjensvoll avis – side 8